Paratiisi ja covid-19

Virus nimeltä covid-19 muutti keralla maailmaa. Suomalaisille ei ole ongelma pitää kahden metrin turva välejä ja se tuntuu toimineen muiden rajoitusten kanssa. Korona kuolleisuus on suomessa tosi pieni, mutta mikä on sen hinta, muuna inhimillisenä kärsimyksenä. Onkin toinen tarina. Itse en ole ollut ikinä suurten tapahtumien ihminen, koska pelkään isoja ihmismassoja. Eli suurten tapahtumien poissa olo ei minun elämääni hetkauta. Mutta entäs ne pienet tapahtumat, joita itsekin järjestän ja haluan olla mukana. Nekin on mennyttä pelon takia. Uskaltauduin järjestämään tänä keväänä yhden live hortoilu kurssin omilla tiluksilla. Ja olin iki onnellinen kuudesta rohkeasta ihmisestä, jotka uskaltautuivat tulemaan mukaan. Oli niin valtavan hienoa saada kertoa kasveista kädestä pitäen, koska osa tuntomerkeistä haju esimerkiksi on hankala selittää netti kurssilla. Tänä keväänä on syntynyt netti kursseja kun sieniä sateella, enkä yhtään väheksy niitä rohkeita ja sitkeitä sissejä, jotka uskaltaa ja jaksaa vetää netin kautta villivihannes kursseja. Nythän ihmisillä on aikaa tehdä itse, kun on paljon lomautettuja. Ja toivon että mahdollisimman moni löytää hauskan ja halvan villivihannesten maailman. Itse tein ja vein tänään ensimmäisen koe satsin Paratiisi Hortsinoita Somerniemellle Baddingin kioskille. Arja Tiainenhan on kirjoittanut sanat Raulin laulamaan Paratiisi lauluun. Se on terve muistutus siitä, että meillä lukihäriöisilläkin on oikeus kirjoittaa. Ja että meillä on sanottavaa. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä ollakseen hyvää. Lähtekää ihmiset liikkeelle on paljon pieniä tapahtumia, mihin on täysin turvallista osallistua. Ja kotimaan matkailuhan on nyt jo virallisestikin sallittua. ELÄKÖÖN Suomi, täällä on paljon nähtävää! dav

Julkaissut paivieronen

Olen Päivi Eronen, koulutukseltani olen biologi ja hortaohjaaja. Järjestän erilaisia kursseja tarvittaessa ihan yksittäisille ihmisellekin, mutta porukassahan on aina mukavampaa. Joten jos sinulla on tarve järjestää ohjelmaa omalle porukallesi niin työyhteisössä kuin muissa tapauksissa, ota ihmeessä yhteyttä minuun. Kalenteristani löytyy myös matalamman kynnyksen tapahtumia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: