Sieniretki

Syksyinen metsä tarjoaa monenlaista sienisatoa. Montako tunnistat kuvasta?

Tunnelmalliset loppukahveet Huhtalaavulla on retken kohokohta!

Mitä sieniä sinä koriisi osaat jo valita ja mikä on lempisienesi? Osaatko jo tunnistaa sen?

Kiinnostaako sienestys, mutta et ole koskaan uskaltanut poimia sieniä? Vai oletko jo kokenut sienestäjä, joka haluaa laajentaa laji valikoimaa? Vai tykkäätkö vaan liikkua metsässä vaikka ei saalista kertyisikään ja kartuttaa lajin tuntemusta?
Kummajaisen sieniretket sopii kaikille!


Maasto on kuusivaltaista vanhaa sekametsää, joka on luonnonsuojelualue. Lisäksi metsässä laiduntaa vuosittain muutama nauta neito. Kohde on luokiteltu erittäin arvokkaaksi metsälaidun alueeksi, koska laidunnus on jatkunut siellä yhtäjaksoisesti yli 100 vuotta. Naudat pitää huolen siitä, että biodiversiteetti metsässä ei köyhdy ja siellä on kivoja polkuja eikä hirvikärpäsiä tai punkkeja löydy.

Retket lähtevät Maisankannontie 365 pihasta (Koisthuhdan entinen kansakoulu Somerolla). Yhdelle retkelle otetaan maksimissaan 6 henkilöä, ettei opetuksen taso kärsi.

Retki kestää n. 2,5 tuntia kerrallaan ja päättyy Koisthuhdan kyläyhdistyksen Huhtalaavulle. Jossa tarjolla nokipannu, yrttiteetä ja jotain pientä villiä herkkua tai lettuja. Muista ilmoittaa ruokarajoitukset, että et jää herkuista paitsi. Mukaan voi myös ottaa makkaraa grillattavaksi.

Retken hinta on yhdeltä henkilöltä 29 € ja koska kaverin kanssa on aina kivempaa kahdelle 50 € tai sovitusti ryhmähinnoittelu.

Syksyn 2021 yleiset retket To 9.9, ti 14.9 kello 17.00, su 19.9. kello 13.00 la 25.9 kello13.00, 2.10 kello 13.00 yhdelle retkelle otetaan maksimissaan 6 henkilöä ettei opetuksen taso kärsi. Lipun voit ostaa https://fi.doerz.com/somero/mushrooms-and-cows?list_id=109