Nyt on aika keittää kuusenkerkkä siirappia ja hilloa

Tuossa laavulla pidetyissä villivihannes lettukesteillä on ollut maistettavissa kuusenkerkkä siirappia ja hilloa. Hillo yleensä yllättää ihmiset vihreätä mömmöä, mikä maistuu hyvälle

kun uskaltautuu maistamaan. Tässä se nyt tulee moneen kertaan testattu kuusenkerkkä siirapin ja hillon keitto-ohje. Ja muistakaa, että kuusenkerkkiä saa kerätä vain omalta maalta tai maanomistajan luvalla. Niiden keruu ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.

Kuusenkerkkäsiirappi ja hillo

2 l puhdistettuja kuusenkerkkiä

2 l vettä

500 g hillosokeria

800 g tavallista sokeria

Kuusenkerkät liotetaan yön yli vedessä vähintään 12 tuntia. Siirapin ja hillon voi tehdä tällä samalla ohjeella myös pakastetuista kuusenkerkistä. Keitä kerkkiä 2 tuntia kannen alla. JÄÄHDYTÄ keitos, tulee parempaa kun jos vaan jättää keitoksen jäähtymään. Olen tehnyt molemmilla tavoilla. Siivilöi kuusenkerkät ja ota liemi talteen siirapin keittoa varten.

Hillo

Lisää 2dl keittolientä ja keitä vielä noin tunti niin, että kuusenkerät ovat kunnolla pehmenneet. Lisää 500g hillosokeria, jos haluat vähemmän makeaa hilloa niin vähennä sokerin määrää. Keitä vielä 10 minuuttia hiljalleen ja purkita hillo. Säilytetään viileässä.

Siirappi

Litraan kuusenkerkän keittolientä lisätään 800g sokeria. Keitetään hiljalleen pari tuntia niin että liemestä tulee hiukan siirappimaista. Jos keität liian vähän aikaa siirappi ei säily. Jos keität liikaa, siirappi sakeutuu keittämisen jälkeen ja siitä tulee liian sakeaa ja kuusenkerkän maku häviää. Säilytetään viileässä.

Julkaissut paivieronen

Olen Päivi Eronen, koulutukseltani olen biologi ja hortaohjaaja. Järjestän erilaisia kursseja tarvittaessa ihan yksittäisille ihmisellekin, mutta porukassahan on aina mukavampaa. Joten jos sinulla on tarve järjestää ohjelmaa omalle porukallesi niin työyhteisössä kuin muissa tapauksissa, ota ihmeessä yhteyttä minuun. Kalenteristani löytyy myös matalamman kynnyksen tapahtumia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: